Lån

Lave fastrenter og gode priser på medlemsprodukter

I vår renteoversikt per 26. juni priser Danske Bank og Handelsbanken seg best på medlemsprodukter for lån over 2 millioner og boliglån for unge.

Danske Banks produkt for Akademikerne så vel som Handelsbankens produkt for Juristforbundet har en rente på 1,46 %. Begge medlemsproduktene for BLU tilbyr en rente på 1,36 %.

Tabell: et utvalg bankers renter per 26. juni.  Grønn markering viser beste rente i kategorien.

Blant ordinære boliglånsprodukter utmerker Landkreditt seg som tilbydere av den laveste renten på 1,81 %. Sbanken tilbyr nest best rente på 1,95 %. Beste rente ligger hele 0,35 prosentpoeng under gjennomsnittsrenten på 2,16 %. Blant de store landsdekkende bankene kommer Nordea best ut, med en rente på 2,05 % på boliglån over 2 millioner.

Fastrenter ligger i gjennomsnitt noe under den flytende renten og har gjort det en stund. Per 26. juni har utvalget en gjennomsnittlig fastrente for 3 år på 1,88 % mot 2,16 % for ordinær flytende rente. Beste treårs fastrente tilbys av Storebrand på 1,58 %. KLP tilbyr beste femårs fastrente på 1,78 %, tett etterfulgt av Storebrand som tilbyr 1,79 %.

For boliglån for unge (BLU) har OBOS-Banken best rente på 1,79 %. Segmentet har en gjennomsnittsrente på 2,01 %. Ser vi på medlemsprodukter for BLU, er det som nevnt Danske Bank og Handelsbanken som kommer best ut med 1,36 %. Gjennomsnittsrenten for medlemsproduktene på BLU ligger på 1,55 %, hele 0,46 prosentpoeng under snittet for ordinære BLU-produkter.

Kilder: Finansportalen.no, earlyWarning

Leave a Reply