Sparing

SpareBank 1 og Nordea blant de rimeligste på EPK

0,55 prosentpoeng skiller det rimeligste EPK-produktet fra det dyreste i Finansportalens oversikt.

Medlemsproduktene har de laveste gebyrene

Danica Pensjonsforsikring (NITO) tilbyr ifølge Finansportalens gebyroversikt billigst pensjonssparing i EPK, med en total gebyrprosent på 0,15 %, etterfulgt av Kron (Akademikerne Pluss) på 0,16 % og SpareBank 1 (LOfavør) på 0,18 %.

SpareBank 1 har i tillegg et EPK-produkt med en gebyrprosent på 0,50 %, og dette er fortsatt billigere enn Eika Gruppen sitt produkt som har en gebyrprosent på 0,70%, og med det kommer dårligst ut i oversikten.

Tabell 1: oversikt over forvaltningsgebyrer for ulike tilbydere av Egen pensjonskonto.

Bankene posisjonerer seg

Mot slutten av fjoråret ble det kjent at SpareBank 1 samler felles aktivitet innen sparing i ett selskap, med det formål å vinne kampen om spare- og plasseringskundeneNykommeren Egen pensjonskonto (EPK) ble oppgitt som en sentral grunn for beslutningen. Ved å dra nytte av stordriftsfordeler og utnyttelse av alliansens distribusjonskraft har SpareBank 1 som mål å posisjonere seg også innen EPK. Det kan se ut som om alliansen så langt har lyktes med dette.

Også DNB og Storebrand posisjonerer seg i EPK-markedet, blant annet ved å markedsføre sine mobilapper Spare og SmartSpar som steder for også å spare til pensjon. Blant annet åpner DNB Spare-appen for alle brukere, ikke bare DNB-kunder.

1. februar lanserte Finans Norge en bransjeavtale for innføringen av egen pensjonskonto. Denne finnes i sin helhet her.

Nylig publiserte Framtiden i våre hender og Forbrukerrådet den første utgaven av Etisk pensjonsguide, som ser på de fire største pensjonstilbyderne i Norge og hvordan disse leverer innen samfunnsansvar, bærekraft og etikk. KLP, Storebrand, DNB og Nordea står for 86 % av det norske pensjonsmarkedet. De håper å oppdatere guiden i løpet av 2021, da med SpareBank 1 inkludert.

Kilder: finansportalen.no, news.cision.com, forbrukerradet.no​

Leave a Reply