Lån

Litt kniving om de laveste lånerentene, ellers rolig det siste halvåret

Bortsett fra «den lille priskrigen» blant direktebankene og medlemsproduktene har prisbildet for flytende lånerenter vært stabilt det siste halvåret, mens fastrentene har hatt en jevn økning.

Som grafen under viser, basert på et lite utvalg banker, har flytende lånerenter vært stabile det siste halvåret, mens det i hovedsak er direktebankene som har “kriget” på pris de siste to månedene.

Etter et år med «testing» av direktebankenes produkter ser vi en posisjonering av fire aktører som danner en prisledergruppe. I denne gruppen er Himla, Nybygger.no, Danske Bank/akademikeravtalen og Handelsbanken/juristforbundet.

Beste rente i utvalget er nå Himla Banktjenester med en rente på 1,33 %. Banken har den siste perioden satt ned renten med 0,06 prosentpoeng, og har dermed den laveste renten i utvalget, tett etterfulgt av Nybygger.no og Akademikerne.

 

Fastrentene har hatt en jevn økning det siste halvåret, og flere banker har justert opp både tre- og femårsfastrenter de siste 30 dagene.

I følge Norges Bank skal boligrenten opp rundt 1 % over de neste to årene, noe som kan leses nærmere om i saken «Svakere gjeldsvekst og dyrere boliglån».

 

Kilder: finansportalen.no

Leave a Reply