Innovasjon

Revolut hjemsøkt av dårlige overskrifter om forferdelige arbeidsforhold og hvitvasking.

Som vi har sett på med spenning tidligere, har Revolut hatt en enorm vekst i det siste. Men nå kommer tidligere Revolut-ansatte og sier at denne høyhastighetsveksten har kommet med en høy menneskelig kostnad – med ubetalt arbeid, uoppnåelige mål og høy omsetning av ansatte.

Avsløringene innebærer blant annet et internt Slack-notat hvor Nikolaj Storonskij skal ha truet ansatte med oppsigelse hvis de ikke nådde målene sine.

Samt at en jobbsøker har varslet om hvordan de rekrutterer i Revolut. Hun gjorde et 30-minutters jobbintervju over Google Hangouts, og ble fortalt at hun hadde gått til neste runde, noe som ville innebære en liten test. “Overraskelsen kom da jeg fikk oppgaven, som ba meg om å skaffe selskapet så mange kunder som mulig, hvor hver av dem skulle sette inn € 10 i appen.”

Instruksjonene på øvelsen sa at søkerne skulle rekruttere minst 200 klienter i løpet av en uke for å ha en sjanse til å gå videre til neste intervjufase. Oppgavens beskrivelse garanterte ikke at det å nå målet automatisk ville kvalifisere søkere til en jobb, men ga dem råd på flere måter de kunne få kunder.

Nylig avslørte The Telegraph at Revolut stoppet sitt interne hvitvaskingssystem mellom juli og september 2018. Dette har imidlertid blitt nektet av Revolut selv og kalt for falske og misvisende påstander.

“Artikkelen refererer til et prosjekt som ville forbedre våre systemer, som vi rullet ut parallelt med våre eksisterende kontroller.

Det nye systemet ble ikke kalibrert til det nivået vi forventet, ved å flagge for mange mistenkelige tilfeller, så vi returnerte midlertidig til eksisterende kontroller, sier Nikolai Storonsky i en kommentar.

Revoluts CFO, Peter O’Higgins forlot Revolut samme uken. Men årsaken var visstnok at han ønsket å gi plass til noen med “global erfaring med retailbanking på dette nivået”.

Banken har innrømmet at den er på utkikk etter en finansdirektør med mer erfaring innen bankvirksomhet, men understreket også at endringen i personell ikke hadde noe å gjøre med overholdelse av regelverket. Revolut sier at Peter O’Higgins formelt sa opp allerede i januar.

Revolut har ikke identifisert mistanke om hvitvasking av penger i løpet av de tre månedene hvor det nye systemet ikke ble brukt, sier selskapet.

“I denne perioden er vi sikre på at vi ikke har unnlatt å oppfylle våre juridiske eller regulative krav. Det er gjennomført grundige undersøkelser av transaksjonene, som bekrefter at det ikke har vært kriminelle overføringer, sier Nikolay Storonsky.

Fintech-selskapet Revolut er i hardt vær, og gir vekst som er for god til å være sann, en vond bismak.

Vi fortsetter å følge med på om de klarer å komme seg etter dette, eller om gratisjobbing, spørsmål rundt juridiske og regulatoriske krav blir for stort for dem.

——

Wired: Revolut insiders reveal…
The Finanser: Revolut: the growing pains
FinExtra: Tales from the dark side…
The Telegraph: Revolut CFO resigns as…
The Telegraph: Revolut’s sanctions screening ‘failing’…
Di Digital: Revolut granskas hårt

Nytt: Revoluts Nik Storonskys svar på noen av anklagene om dårlig arbeidsmiljø og ansettelsesprosess: Les blogginlegget hans her

Og om regelverk og compliance: Les blogginlegget hans her

Leave a Reply